New York Tips

New York Tips

New York är USAs största stad och den i särklass mest besökta av oss svenskar. Storleken på staden gör det självklart svårt att få en bra överblick av staden men det finns några saker som inte bör missas om du aldrig besökt New York tidigare.

Åk båt runt Manhattan

Ett fantastiskt sätt att få en bra överblick över stora delar av New York är att åka båt runt Manhattan. Det finns ett flertal olika båtturer att välja mellan men om du har möjlighet rekommenderas att du åker hela vägen runt Manhattan.

Utsikt över New York

Det finns två riktigt bra attraktioner när det gäller utsikt över New York och det är Empire State Building och Top of the Rock. Den förstnämnda är något högre men den senare ger dig minst lika bra utsikt över New York.

Promenera på Manhattan

Manhattan, New York

Det absolut bästa sättet att upptäck New York är att promenera. Detta gäller i synnerhet för Manhattan. Gatunätet på Manhattan gör det enkelt att hitta och det finns massor av saker att se. Om du blir trött i fötterna rekommenderas att ta en kort paus och bara titta på människorna som är i rörelse och försöka ta åt sig av stadens atmosfär.

Innan du åker till New York

Det är alltid bra att vara förberedd innan man åker iväg, oavsett om det är på semester eller med jobbet. Nedan listas ett par sajter där du kan hitta bra information om New York innan din avfärd.

http://hotellnewyork.nu/ – här hittar du tips på bra hotell i New York med fokus på Manhattan. Alla hotellen som presenteras här kan du boka säkert online.

http://www.newyorkpass.com/En/ – New York Pass är ett turistkort som skapats av  New York-bor för att spara tid och pengar på sightseeing i New York. Med ett New York Pass får du gratis inträde till över 80 attraktioner och slipper biljettköer på flera av de mest besökta sevärdheterna.