resmålet Maspalomas

Maspalomas

Maspalomas, eller Maspalomas Costa Canaria är en av de turistorter som finns på Gran Canaria. Denna ort är placerad på den sydöstra kusten. Maspalomas är mest känt för sina sanddyner, Dunas de Maspalomas, som är ett stort ökenområde med sand från Sahara. Maspalomas är den sydligaste delen av kommunen San Bartolomé de Tirajana. Staden växer ihop med orterna San Augustin, Playa del Inglés, San Fernando, El Tablero och Meloneras. Men man ska tänka på att Pasito Blanco och El Hornillo, Sonnenland och Bahia Feliz även de räknas till Maspalomas Costa Canaria. I dessa orter finns det boenden, aktiviteter, shoppingcenter, restauranger, barer, nattklubbar, sevärdheter och mycket mer!

Sanddyner

Maspalomas är ett område på 2 000 hektar med 17 km underbar kust med sanddyner, vita sandstränder, grunt vatten och ett perfekt året runt klimat. I Maspalomas finns det flotta hotell, så väl som många komplex med bungalows. Här ligger det även flera golfbanor, varav en av öns största. Sanddynerna är hela 400 hektar och 1994 blev det utsett till en nationalpark. Du kan vandra till fots i dessa dyner, eller rida en av de kameler som finns här nere. Det anordnas även jeep-safaris här. Det finns en badstrand nere vid Faro de Maspalomas. Går du en bra bit från denna, så finns det en nudiststrand. Nere vid Faro de Maspalomas så ligger även fyrtornet, El Faro, som byggdes under åren 1884 till 1889. Fyrtornet är 55 meter högt och ett av öns äldsta fyrtorn. I närheten av fyren brukar även det finnas mängder av sandfigurer som byggs upp av duktiga konstnärer. Missa inte heller de lite lyxigare butiker som finns på denna delen av ön, eller ta en god fika på Café de Paris.

Fridlysta växter

Inom området med sanddyner växer det fridlysta växter, samt att det finns ödlor och kaniner. I den västra delen av naturreservatet ligger El Oasis, som angränsar till La Charca. Det är rester efter en havsvattenlagun med palmer runt omkring där man kan se många olika flyttfåglar från Europa som stannar till på sin rutt mot Afrika.

Kommunen San Bartolomé de Tirajana har ända sedan 1960-talet livnärt sig på turism och det finns möjligheter även för företagare att åka hit, då det finns ett modernt konferenscenter Palacio de Congresos de Maspalomas här.

Det finns mängder med attraktioner och roliga saker att se och göra även ett par kilometer från Maspalomas. Missa inte öns största vattenpark, Aqualand, nöjesparken Holiday World, fågelparken Palmitos Park, temaparken Sioux City eller Mundo Aborigen, som är en kulturellt, socialt och historiskt intressant plats, enligt den kanariska regeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *