Hotell och utflykter från Barcelona

Barcelona är en fantastisk stad och oavsett om du har varit här flera gånger eller om det är ditt första besök finns det massor av saker att se och göra.

En av tjusningar med Barcelona är att staden har något för i princip alla. Gillar du att gå ut och festa på kvällarna finns det ett enormt utbud av nattklubbar och barer i Barcelona. Gillar du shopping kan du spendera hela din vistelse flanerande i små butiker i Barri Gòtic eller gå fram och tillbaka på Passeig de Gràcia och titta i alla märkesbutikerna. Barcelona har också ett stort utbud av kultur med flera världsberömda museer som exempelvis Picassomuseet och har du barnen med dig finns det både ett populärt zoo och en barnvänlig strand.

Utsikt över Barcelona

Utflykter från Barcelona

Är du här under en längre tid kan det dock finnas skäl att åka på en kortare utflykt utanför Barcelona. Nedan har du ett par tips på utflykter från Barcelona som går att göra under dagen.

Sitges

Strax söder om Barcelona ligger den lilla badorten Sitges. Du kan ta dig hit med tåg på under en timma och stränderna här är alldeles fantastiska. I Sitges finns det också gott om restauranger och barer så om du vill säkerställa att du upplever hela Sitges rekommenderas att du bokar ett hotell och stannar åtminstone en natt.

Tibidabo

Strax utanför Barcelona ligger bergstoppen Tibidabo. Tibidabo är 500 meter över havet och tar du dig hit upp får du uppleva en fantastisk utsikt över hela Barcelona. Här uppe ligger också ett gammalt nöjesfält vilket gör att många barnfamiljer tar sig hit.

PortAventura

Nöjesfältet på Tibidabo i all ära. Vill du uppleva en fantastisk nöjespark ska ta dig till PortAventura som ligger cirka en timma söder om Barcelona. Här finns över 30 attraktioner som är bland det häftigaste man kan uppleva. I videon nedan kan du uppleva Dragon Khan som är en av populärare attraktionerna på PortAventura.

Klicka här för fler tips på utflykter från Barcelona

Hotell i Barcelona

Oavsett om du planerar att åka iväg en dag eller två är det alltid skönt att veta att du har bokat ett bra hotell i Barcelona. Söker du på Hotell Barcelona på exempelvis Google kommer du finna massor av guider och annonser som menar att de har det bästa utbudet eller tipsen på hotell.

Tips för att hitta rätt hotell

Börja gärna med att försöka sammanställa vad du vill se och göra i Barcelona och titta upp var i staden du tror att du kommer spendera den mesta av tiden. Kolla sedan på sajter som exempelvis Booking.com, Hotels.com etc vilken typ av utbud av hotell som finns i detta område. Fortsätt sedan med att kolla upp de intressanta hotellens hemsidor och missa inte att kolla recensioner från tidigare hotellgäster. På sajten Tripadvisor finns det massor av recensioner av hotell. Glöm inte att titta där innan du bokar.

Sist men inte minst. Kolla med dina vänner och bekanta. Med största sannolikhet har någon av dina vänner ett eller flera tips på ett bra hotell i Barcelona.