Fotboll i Madrid

Spanien är ett givet resmål för många svenskar men många missar landets huvudstad. Madrid är, utöver att vara Spaniens största stad, en fantastisk destination om du är intresserad av nöje, kultur eller sport.

Utbudet av saker att se och göra i Madrid är enormt men vi har valt att fokusera på fotboll. Madrid har för närvarande fyra lag i högstadivisionen som heter La Liga. Dessa lag är:

  • Atlético Madrid
  • Rayo Vallecano
  • Getafe
  • Real Madrid

Real Madrid är det i särklass mest välkända laget och kanske det mest välkända laget i hela världen. I Madrid är dock även Atlético Madrid väldigt stora så om du har möjlighet är det nästan en lika stor upplevelse att se Atlético Madrid som Real Madrid.

Rayo Vallecano och Getafe är knappast några större publiklag men är du i Madrid och något annat storlag är på besök kan det även vara kul att ta sig till Madrids förorter för att se Rayo Vallecano eller Getafe spela.

Real Madrid

Real Madrid är en stormakt inom fotbollen och har vunnit La Liga hela 32 gånger och Champions League 10 gånger. Största stjärnan idag är Ronaldo och laget spelar sina hemmamatcher på Santiago Bernabéu som tar över 80 000 åskådare. I princip alla hemmamatcher är slutsålda men det går oftast att få tag på biljetter utanför arenan även om du kommer få betala lite extra för dem.

Santiago Bernabéu i Madrid
Santiago Bernabéu

Atlético Madrid

Real Madrid är stjärnornas och glamourens lag medans Atlético Madrid är folkets lag. Efter att gått igenom flera år med ekonomiska problem och brist på sportsliga framgångar har Atlético Madrid återigen blivit en stormakt inom europeisk fotboll med en vinst av La Liga 2014. Samma år nådde de även finalen i Champions League som dock förlorades mot Real Madrid. Atlético Madrid spelar sina hemmamatcher på Estadio Vicente Calderón men kommer inom ett par år flytta till en större mer modern stadium.

Hotell och boende i Madrid

Biljetter till både Real Madrid och Atlético Madrid kan vara knepigt men flera resebyråer arrangerar resor där både hotell och biljetter ingår. Det kan förvisso bli lite dyrare än om du sköter det själv men samtidigt behöver du inte oroa dig för att få en plats till matchen du vill se.

Bokar du på egen hand kommer du snabbt inse att det finns ett gott utbud av hotell i Madrid och det går även att finna riktigt billigt boende om du inte behöver bo i de allra populäraste områdena i staden.

Santiago Bernabéu ligger väldigt centralt och hotellen i detta område är relativt dyra. Letar du efter ett hotell i närheten av Estadio Vicente Calderón är det dock aningen billigare men då har du också lite längre till de övriga attraktionerna i Madrid.

Om du behöver tips på hotell i Madrid rekommenderar vi http://hotellmadrid.com/ som presenterar hotell i olika prisklasser i olika områden av Madrid.

Lycka till!