Dublin

Dublin tips

Dublin är en stad som allt fler upptäcker. Relativt nära och med humanare priser än exempelvis London har gjort att den irländska huvudstaden blivit ett lockande alternativ för svenska weekendturister.

Dublin har under 2000-talet genomgått en fantastiskt ekonomisk utveckling och stora, snabbväxande företag som Google och Facebook har sina europeiska huvudkontor här. Samtidigt som detta lockar tusentals unga duktiga människor till Dublin har stora områden, som tidigare varit industri- och hamnområden, byggts om till moderna bostäder och kontor.

Dublin

Av alla europeiska huvudstäder är det antagligen Dublin som genomgått de största förändringarna under 2000-talet och de mesta är helt klart till det bättre.

Shopping i Dublin

Idag är shoppingen i Dublin riktigt bra. Den går självfallet inte att jämföras med den i London men här finns massor av nya moderna butiker blandat med mer genuint irländskt. De främsta gatorna för shopping är Grafton Street och Henry Street.

Sevärdheter i Dublin

Dublins långa och rika historia gör att det finns gott om saker att se och göra under ditt besök.

Dublin Castle

Dublin Castle ligger i det centrala delarna av staden och är en de största sevärdheterna och lockar främst turister men även del irländare. Här erbjuds guidade visningar men det är absolut inget måste.

Phoenixparken

Strax utanför det centrala delarna av Dublin ligger Phoenixparken som med sina 800 hektar är den största stadsparken i hela Europa. Ett besök hit är perfekt om du vill ta en promenad och koppla av under en stund.

Vill du ha fler tips på sevärdheter i Dublin hittar du ett par förslag här.

Hotell i Dublin

Det finns gott om hotell i Dublin i varierande prisintervall. I området Docklands är det generellt sett lite mer nybyggda och dyrare hotell men det går även att hitta billigare pensionat i stort sett alla delarna av Dublin. På http://hotelldublin.se/ hittar du bra urval av hotell som du kan boka online.

Ta sig till Dublin

Det finns idag flera flygbolag som flyger direkt till Dublin från Sverige. Normalt är Ryanair det billigaste alternativet men glöm inte att jämföra pris innan du bokar.

Cheers mate!