4 tips för billigare däck

Behöver nya däck till bilen vara dyra? Inte alls. Du kan lätt pressa priset rejält genom att använda våra ”spartips”. Spar pengar på att planera, jämföra och tänka igenom inköpet.

Jämför flera olika butiker

Priset på sommardäck och vinterdäck kan skilja riktigt mycket mellan olika E-butiker och fysiska butiker. Det handlar inte sällan om flera hundra per däck. Det är enkelt och smidigt att köpa däcken hos den återförsäljare där man brukar köpa saker till bilen men då riskerar du även betal för mycket. Jämför minst 5-6 olika företag innan du tar det billigaste alternativet.

Var ute i god tid och bevaka

Oavsett vad man ska köpa in tjänar på att vara ute i god tid. Anmäl dig till nyhetsbrev till flera olika E-butiker som säljer dessa däck och kolla om det är kampanjer någonstans. Har man några månader på sig att köpa däcken brukar det alltid dyka upp extraerbjudanden någonstans. Det är alltid när man köper något ”i panik” som de sämsta köpen sker.

Köp däck och montering i ett

Har du inte tänkt att montera däcken själv utan anlita ett däckföretag? Boka i så fall paketet ”däck och montering” som många återförsäljare av däck erbjuder. Det ger ett rabatterat pris och i vissa fall slipper man även fraktkostnaden eller får den reducerad. Detta eftersom däcken levereras till däckfirman i ordinarie leverans.

Köp utan fälgar

Har du redan fälgar som fungerar kan du välja att köpa däck utan fälgar. Det håller nere priset på däcken. Men kom ihåg att det kommer bli dyrare i längden…. När sommardäcken ska på behöver du antingen flytta själva däcken till de andra fälgarna eller be en däckfirma göra det. I det fallet uppkommer en högre kostnad än om man bara behöver byta plats på vinter- och sommarhjulen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *